Resor till Kreta
från 2.699:-

Klicka här

 
 


Kreta

 Agia Marina

 Agii Apostoli
 Agios Nikolaos
 Almyrida
 Bali
 Balos
 Chania
 Elounda
 Georgioupolis
 Gerani
 Hersonissos
 Kalives
 Kato Stalos
 Kokkini Hani
 Loutro
 Maleme
 Paleochora
 Platanias
 Rethymnon
 Stavros


Sevärdheter

Karta

Klimat
 

 

 

Paleochora

Paleochora ligger vackert belägen på en liten halvö på sydvästliga Kreta. Med sina ca 2000 invånare är det en förhållandevis liten stad, men det den inte har i storlek har den i atmosfär och charm.

Det finns en rad mindre hotell i staden, men annars är det mest semesterlägenheter att tillgå. Många greker har själva semesterlägenheter här och de bor ofta i dem under augusti.

Det finns goda inköpsmöjligheter i Paleochora. Det finns flera supermarknader, några riktigt bra bagerier, en slaktare, en leksaksaffär m.m. Alla ligger i de fina trånga gatorna med små fina träden.

Stränderna i Paleochora
Det finns två helt olika stränder i Paleochora. På en punkt är de dock lika - båda är helt underbara.

På stadens västra sida ligger en stor bred sandstrand. Vattnet är klart och grunt, perfekt för barn under dagar utan vågor. Bakom stranden ligger många restauranger och caféer, som drivs av lokala familjer.

På den östliga sidan ligger en strand täckt med stora stenar. Här är vattnet djupare, men det är oftast helt lugnt, och utsikten över vita bergen är enastående.

Restauranger och nattliv
Det finns ett ganska brett urval av restauranger i Paleochora, härunder flera som serverar traditionella grekiska rätter samt ett par bra fiskrestauranger. Kvaliteten är generellt hög och priserna är mycket rimliga.

Under sommaren stängs huvudgatan av för all trafik kl. 19.00, och då blir det extra trevligt att bara strosa runt mellan byns restauranger, caféer och barer.

Nattlivet är lugnt, men i utkanten av byn ligger ett diskotek, som vanligtvis har öppet under högsäsongen.

Aktiviteter i Paleochora
Den gamla stadsdelen med sina smala gator är underbar att strosa i. Många av de gamla husen har handutskurna huvuddörrar, och det är många blommor och små träd. Den gula kyrkan med dess vackra kyrktorn är stadens stolthet.

Längst ut på halvön ligger resterna av en venetiansk fästningsanläggning från 1279. Fästningen har blivit förstörd och återuppförd åtskilliga gånger under tidens gång. Området är perfekt ägnat för en lugn kvällspromenad.
 

  Paleochora

Paleochora strand

Paleochora strand

 
 
  Sunweb: Resor till Kreta från 2.869 - läs mer
 
  Paleochora karta

 

 
 

Kontakt  •  Privacy policy