Resor till Kreta
från 2.699:-

Klicka här

 
 


Kreta

 Agia Marina

 Agii Apostoli
 Agios Nikolaos
 Almyrida
 Bali
 Balos
 Chania
 Elounda
 Georgioupolis
 Gerani
 Hersonissos
 Kalives
 Kato Stalos
 Kokkini Hani
 Loutro
 Maleme
 Paleochora
 Platanias
 Rethymnon
 Stavros


Sevärdheter

Karta

Klimat
 

 

 

Maleme

Den lilla semesterorten Maleme ligger på Kretas populära Chaniakust. Till Chania är det ca 16 km, till den internationella flygplatsen öster om Chania är det något längre.

Liksom många av de andra städerna längs Chaniakusten, är Maleme delad i två delar. Längs genomfartsvägen ligger den ursprungliga staden med dess tavernor, några turistbutiker, apotek och en stor stormarknad. Nere vid kusten ligger den nya stadsdelen med hotell och restauranger.

Längs stranden ligger 8-10 nyare hotell, varav de flesta vänder sig till familjer. Den största och mest populära är det 4-stjärniga Hotel Louis Creta Princess. Här finns bl.a. ett stort poolområde med vattenrutschbanor och massor av andra aktiviteter för hela familjen.

Stranden i Maleme
Maleme har en lång och lugn strand, som erbjuder en spektakulär utsikt över bergen på den långsträckta halvön Rodopou mot väst. Mot öster kan man skymta den lilla ön St Theodore i fjärran.

Stranden är täckt med småsten, så i synnerhet till barn kan det vara en fördel med badskor. Vid några av de sektioner med solstolar har man dock fyllt på med sand. Vattnet blir ganska snabbt djupt, men är oftast lugnt.

Restauranger och nattliv
Det finns några restauranger i Maleme. De nyaste och finaste ligger vid stranden, men det finns också några traditionella restauranger längs genomfartsvägen i staden.

På kvällarna finns det flera ställen där det är möjligt att roa sig med en öl, en drink eller varför inte en trevlig frappé (grekisk iskaffe). Är man ute efter mer än så, då är Platanias bara 5 km bort, och här finns ett betydligt större utbud av barer och diskotek.

Aktiviteter och sevärdheter
Maleme fick på allvar sin plats på kartan under Andra Världskriget. 1941 landade tyska fallskärmsjägare på stranden, och senare lyckades de ta kontroll över området. Flera tusen soldater miste livet och många av dem ligger på den historiska kyrkogården ca en kilometer sydväst om staden.

Från Maleme går många dagliga bussavgångar till Platanias (5 km) och Chania (16 km). I dessa städer finns fina shoppingmöjligheter, och i Chania kan man lätt få en dag att gå fort vid hamnen och i den gamla stadsdelen.
 

  Maleme

Maleme strand

Maleme strand

Maleme stad

 
 
  Sunweb: Resor till Kreta från 2.869 - läs mer
 
 

Maleme karta

 

 
 

Kontakt  •  Privacy policy