Resor till Kreta
från 2.699:-

Klicka här

 
 


Kreta

 Agia Marina

 Agii Apostoli
 Agios Nikolaos
 Almyrida
 Bali
 Balos
 Chania
 Elounda
 Georgioupolis
 Gerani
 Hersonissos
 Kalives
 Kato Stalos
 Kokkini Hani
 Loutro
 Maleme
 Paleochora
 Platanias
 Rethymnon
 Stavros


Sevärdheter

Karta

Klimat
 

 

 

Loutro

Loutro är en otroligt charmig liten stad på Kretas södra kust, som befinner sig mellan de två större städer Agia Roumeli och Hora Sfakion.

Loutro är helt fri från bilar och andra bullrande fordon. Det är nämligen endast möjligt att komma till Loutro med färjan eller genom att företa en längre vandringstur. Det gör Loutro till en perfekt plats för en avslappnande semester i grekisk idyll, i synnerhet utanför huvudsäsongen i juli/augusti.

Det finns en handfull mindre hotell, samt en del privata semesterlägenheter och rum för uthyrning. Det finns även ett par minimarknader i staden.

Stranden i Loutro
Den lilla stenstranden i Loutro ligger centralt placerad. På nästan hela stranden står solsängar och parasoller tillgängliga för uthyrning. Vattnet är kristallklart och i stort sett alltid helt lugnt. Perfekt att simma och snorkla i. Under högsommaren kan stranden dock bli ganska välbesökt.

En timmes vandring mot öst ligger stranden Glyka Nera, även kallad Sweet Water beach. Här är naturister välkomna. Lite över en timmes vandring mot väst ligger stranden Marmara. Det finns även en daglig avgång med båt till dessa två fina naturstränder.

Restauranger och nattliv
Det finns en del restauranger i Loutro, och några av dem har riktigt fin utsikt över viken och Medelhavet. Nattlivet är lugnt, men det är dock möjligt att få sig en godnatt-drink på någon av stadens barer sent på kvällen.

Aktiviteter och sevärdheter
Bor man i Loutro är det ganska givet att ta färjan till Agia Roumeli och vandra i Samaria-ravinen. Det är ca tre kilometer upp till ravinens smalaste punkt, även kallad Järnporten.

Det är också möjligt att hyra kanoter i Loutro. Det är faktiskt en vacker naturupplevelse att paddla runt i viken samt längs kusterna.

Slutligen är det naturligtvis också läge att vandra i bergen. En tur till den gamla turkiska fästningen i närheten är helt klart värd besväret.
 

  Loutro

Loutro på Kreta

Loutro vik

 
 
  Sunweb: Resor till Kreta från 2.869 - läs mer
 
 

Loutro kart

 

 
 

Kontakt  •  Privacy policy