Resor till Kreta
från 2.699:-

Klicka här

 
 


Kreta

 Agia Marina

 Agii Apostoli
 Agios Nikolaos
 Almyrida
 Bali
 Balos
 Chania
 Elounda
 Georgioupolis
 Gerani
 Hersonissos
 Kalives
 Kato Stalos
 Kokkini Hani
 Loutro
 Maleme
 Paleochora
 Platanias
 Rethymnon
 Stavros


Sevärdheter

Karta

Klimat
 

 

 

Kokkini Hani

Kokkini Hani ligger på Kretas norra kust, ungefär 12 km öster om öns huvudstad Heraklion. Därmed ligger orten också inte särskilt långt från den internationella flygplatsen i Heraklion.

I början var det en liten fiskarby, men stränderna drog till sig fler och fler besökare från Heraklion och med tiden har Kokkini Hani utvecklats till en liten semesterort med hotell, restauranger och turistbutiker.

Atmosfären är mycket fridfull, och även om huvudstranden är välbesökt under helger, så är samhället (ännu) inte allt för turisttätt.

Stränder i Kokkini Hani
Det finns fler stränder i Kokkini Hani, men den största och bästa av dem ligger framför det familjevänliga all inclusive hotellet Mitsis Rinela.

Denna strand har finkornig gyllene sand och ganska grunt vatten. Som det kan ses på kartan längre ner bidrar vågbrytarna med att hålla vattnet lugnt, i synnerhet till glädje för barnen. Stranden har alla faciliteter, inkl. strandbar och ett bra urval av vattensportaktiviteter.

Det finns också mindre turisttäta stränder för dem som föredrar det.

Restauranger och nattliv
Kokkini Hani har ett litet urval av restauranger, vilka kan ge lite omväxling till hotellmaten. För ett betydligt större urval kan det rekommenderas att ta buss eller taxi in till Heraklion.

Nattlivet i Kokkini Hani är mycket lugnt. Det finns ett par caféer/barer, men annars är kvällslivet/nattlivet överlämnat till hotellen. I gengäld ligger Hersonissos endast 12 km mot öster, och här vimlar det av barer, diskotek och nattklubbar.

Sevärdheter och aktiviteter
Kokkini Hani är en perfekt utgångspunkt för upplevelser och aktiviteter på Kreta. Bara 15 km bort ligger det minoiska palatset Knossos, vilket är Kretas absolut största sevärdhet.

Om familjen får lust att shoppa och uppleva lite kultur, så ligger Kretas huvudstad Heraklion bara 12 km bort. Här får man en dag att gå snabbt, och det är lätt att ta sig dit med buss (flera gånger i timmen).
Har man behov av att ta en paus från strandlivet, då ligger Kretas största vattenland Watercity endast ett par kilometer söder om Kokkina Hani. Här finns en massa swimmingpools, rutschkanor och andra attraktioner för både barn och vuxna. En annan familjeaktivitet är det stora CretAquarium, som ligger 2-3 km mot öster. Enligt deras egna uppgifter ett av största och mest moderna akvarier i Europa.
 

  Kokkini Hani strand

Kokkini Hani

Kokkini Hani by

Kokkini Hani strand

 

 
 
  Sunweb: Resor till Kreta från 2.869 - läs mer
 
  Kokkini Hani karta
De större städer Heraklion (mot väst) och Hersonissos (mot öst) ligger ca 12 km åt var sitt håll. Vattenlandet Watercity ligger något mot söder, medan CretAquarium ligger lite mot öster.

 

 
 

Kontakt  •  Privacy policy