Resor till Kreta
från 2.699:-

Klicka här

 
 


Kreta

 Agia Marina

 Agii Apostoli
 Agios Nikolaos
 Almyrida
 Bali
 Balos
 Chania
 Elounda
 Georgioupolis
 Gerani
 Hersonissos
 Kalives
 Kato Stalos
 Kokkini Hani
 Loutro
 Maleme
 Paleochora
 Platanias
 Rethymnon
 Stavros


Sevärdheter

Karta

Klimat
 

 

 

Kato Stalos

Kato Stalos ligger på Chania-kusten på nordvästra Kreta. Staden har nästan vuxit ihop med grannstaden Agia Marina, som ligger något mer mot öst.

Namnet Kato Stalos betyder direkt översatt 'under Stalos'. Det namnet refererar till landsbyn Stalos längre upp i berglandskapet, där gästerna möter mer autentisk Kreta.

Nere i semesterorten Kato Stalos kretsar det mesta kring den genomgående vägen och stranden. Längs vägen ligger en del turistbutiker, livsmedelsaffärer och restauranger.

Crete Palm, som ligger helt nära stranden, är ett av de mest populära hotellen i Kato Stalos.

Stränden i Kato Stalos
Kato Stalos har en fantastisk strand, som sträcker sig ända bort till Agia Marina. Sanden är otroligt mjuk och skön och som regel finns det alltid gott om plats.

Stranden är mycket långgrund vilket gör den perfekt för barnfamiljer. Det klara och rena vattnet och goda faciliteter har givit stranden EU:s Blåa Flagga.

På stranden erbjuds ett stort urval av vattensportsaktiviteter, t.ex. jet ski, bananbåtar och de lite mera fredliga havskajaker och trampbåtar.

Restauranger och nattliv
Det finns ett bra urval av restauranger och tavernor i Kato Stalos. De flesta ligger antingen längs huvudvägen eller nere vid stranden.

Nattlivet är ganska lugnt, men det finns dock barer, där man kan njuta av en långdrink på kvällen.

Aktiviteter och sevärdheter
Några kilometer uppe i bergen hittar man landsbyn Pano Stalos, var man kan njuta av en enastående utsikt och restauranger med kretensiska specialiteter.

Leklandet i grannstaden Agia Marina är ett givet mål om man har barn med sig på semestern. Här kan barnen verkligen ha kul med bl.a. hoppborgar, el-bilar och minigolfbana.

Den mycket större staden Chania ligger bara 20 minuter bort med buss. Här hittar man goda shoppingmöjligheter och en vacker gammal stadsdel, ytterst värd ett besök.
 

  Kato Stalos

Kato Stalos strand

Kato Stalos vattensport

 
 
  Sunweb: Resor till Kreta från 2.869 - läs mer
 
 

Kato Stalos karta

 

 
 

Kontakt  •  Privacy policy