Resor till Kreta
från 2.699:-

Klicka här

 
 


Kreta

 Agia Marina

 Agii Apostoli
 Agios Nikolaos
 Almyrida
 Bali
 Balos
 Chania
 Elounda
 Georgioupolis
 Gerani
 Hersonissos
 Kalives
 Kato Stalos
 Kokkini Hani
 Loutro
 Maleme
 Paleochora
 Platanias
 Rethymnon
 Stavros


Sevärdheter

Karta

Klimat
 

 

 

Elounda

Den tidigare fiskebyn Elounda ligger på det nordöstliga Kreta, cirka 12 km norr om den större staden Agios Nikolaos och cirka 80 km från Heraklions flygplats.

Elounda är en av de mest exklusiva semesterstäder på Kreta, men även om stället drar till sig rika och kända, finns här semestrande av alla kategorier. Det kännetecknas också genom att de flesta större charterbolag har Elounda på programmet.

Elounda är verkligen en väl lyckad blandning av grekisk charm och lyxig atmosfär. Hotellen är av hög och mycket hög standard, inte minst det femstjärniga lyxhotellet Royal Marmin Bay.

Butiker, restauranger, barer m.m. avspeglar också att Eloundas turister generellt har mer pengar att spendera.

Stranden i Elounda
Stranden ligger på den norra sidan av Eloundas hamn, och är en mycket fin sandstrand med uthyrning av solsängar och parasoller. Stranden ligger väl skyddad i viken, vilket gör stranden betydligt mindre utsatt för vågor och ger lite högre vattentemperaturer. På stranden erbjuds olika vattensportaktiviteter.

Restauranger och nattliv
Vid hamnen, där dyra lustjakter ligger sida vid sida med fiskebåtarna, finns ett mysigt torg med små caféer och tavernor. Ved Eloundas bästa strand ligger också en lång rad restauranger och tavernor.

Nattlivet är förhållandevist lugnt i Elounda, men ett livligare nattliv finns bara 12 km längre bort, i Agios Nikolaos.

Sevärdheter
Den största sevärdheten i området är Spinalonga, som tidigare har varit en venetiansk fästning och senare en spetälskekoloni (från 1903-1957). Det går dagligen flera turistbåtar från Elounda till Spinalonga och resan över tar bara ca en kvart.

Den gamla, ursprungliga byn Kato Elounda ligger lite öster om semesterorten Elounda. Den är också definitivt värd ett besök.
 

  Elounda

Elounda Kreta

Elounda strand

Elounda hamn

 
 
 
Elounda video

 
 
 
 

Elounda karta

 

 
 

Kontakt  •  Privacy policy