Resor till Kreta
från 2.699:-

Klicka här

 
 


Kreta

 Agia Marina

 Agii Apostoli
 Agios Nikolaos
 Almyrida
 Bali
 Balos
 Chania
 Elounda
 Georgioupolis
 Gerani
 Hersonissos
 Kalives
 Kato Stalos
 Kokkini Hani
 Loutro
 Maleme
 Paleochora
 Platanias
 Rethymnon
 Stavros


Sevärdheter

Karta

Klimat
 

 

 

Elafonissi

Elafonissi

Den vackra naturstranden Elafonissi ligger på Kretas sydvästliga del, långt från stressiga och välbesökta semesterorter och all inklusive hotell. Närmaste större semesterort är Paleochora, ca en timmes bilresa mot öst, men de flesta av strandens gäster kommer från semesterorterna på Chania-kusten. Härifrån är körtiden ungefär en och en halv timme.

Elafonissi är inte bara namnet på en strand, det är också namnet på en liten ö, som blir till en halvö vid ebb. När ebben inträffar, är det möjligt att komma torrskodd över till ön, som är fridlyst för att skydda en rad sällsynta växter och djur, bland annat utrotningshotade havssköldpaddor caretta caretta. Turen runt ön är ca 3-4 km lång, och ungefär halvvägs kommer man till en mycket liten kyrka.

Själva stranden är minst lika imponerande som omgivningarna. Stranden är känd för sin fina sand, som på flera ställen delvist är rosa. Färgen kommer från miljoner krossade snäckskal, blandade med sanden. Vattnet är helt klart, och har mycket vackra turkosa nyanser. I området kring den lilla ön är vattnet mycket grunt, närmast som en lagun. Helt perfekt för barn!

Elafonissi har alla vanligt förekommande faciliteter, så som solsängar, parasoller, duschar, omklädningsmöjligheter och toaletter (mot betalning). Strandens mest besökta delar övervakas av livräddare. Ett par hundra meter bakom stranden hittar man en enorm parkeringsplats.

Från stranden är det ofta möjligt att se kitesurfarnas färgstarka skärmar. Vindförhållanden är nämligen mycket gynnsamma för både vindsurfare och kitesurfare. En annan populär aktivitet är snorkling vid de många reven som ligger en bit ut i vattnet i sydlig riktning. Kom ihåg dykarmask, snorkel och vattentät kamera.

När hungern gör sig påmind, finns två caféer längst bak på stranden. Det finns dock en till vid parkeringsplatsen, och det är möjligt att ta både mat och drycker med sig ner till stranden från caféerna. 
 

 

Elafonissi sand

 
 
  Sunweb: Resor till Kreta från 2.869 - läs mer
 
  Elafonissi karta
Som man kan se på kartan är stranden trekantig, och har därför två självständiga stränder. Det är stranden mot sydost som är den mest besökta. De som vill ligga mer i fred kan hitta bra platser på den lilla ön.

 

 
 

Kontakt  •  Privacy policy