Resor till Kreta
från 2.699:-

Klicka här

 
 


Kreta

 Agia Marina

 Agii Apostoli
 Agios Nikolaos
 Almyrida
 Bali
 Balos
 Chania
 Elounda
 Georgioupolis
 Gerani
 Hersonissos
 Kalives
 Kato Stalos
 Kokkini Hani
 Loutro
 Maleme
 Paleochora
 Platanias
 Rethymnon
 Stavros


Sevärdheter

Karta

Klimat
 

 

 

Chania

Chania ligger på den västra delen av Kreta. Med sina 55 000 invånare är det Kretas näst största stad och är en av de två städerna som kan stoltsera med en internationell flygplats. Den ligger ca 10 km nordost om Chania.

Hjärtat i Chania är den vackra venetianska hamnen, omgiven av mängder av kaféer och restauranger. En otroligt trevlig stad, som många tycker påminner om Venedig. Bakom hamnen ligger den gamla stadsdelen bakom resterna av den historiska stadsmuren.

Alla historiska platser, vackra byggnader och spännande shoppingmöjligheter gör att en dag i Chania går mycket fort. Särskilt om man också skall hinna med en stund på stranden.

De som gärna vill bo i Chania har många hotell att välja bland. Det finns många mindre familjeägda hotell, men även en del större hotell. Familjehotellen med stora poolområden och många aktiviteter ligger strax utanför staden.

Se Sunwebs många hotell i Chania.

Stränder i Chania
Chanias bästa strand ligger i den västra delen av staden. Det är en riktig stadsstrand med restauranger och turistbutiker hela vägen bakom stranden.

Stranden är täckt med gyllene sand. På flera ställen de första metrarna ut i vattnet är det ganska stenigt, men trots det är det en barnvänlig strand. Stranden har alla faciliteter, inkl. några få vattensportaktiviteter.

Något längre västerut finns det fler stränder. Inte minst Chrysi Akti, som också är en mycket fin strand, och här är det generellt betydligt mer gott om plats.

Restauranger och nattliv
Chania har en mängd restauranger. Många ligger runt den mysiga hamnen, men det bästa är något mer tillbakadragna. Besök till exempel To Maridaki eller Colombo Kitchen & Bar, som båda har traditionell grekisk mat på menyn.

Nattlivet erbjuder ett bra utbud av barer och diskotek som lockar besökare från hela Chaniakusten.

Aktiviteter och sevärdheter
Den gamla stadsdelen i Chania, med dess pittoreska gator och vackra byggnader är en attraktion i sig. Vid hamnen ligger den turkiska moskén, och i slutet av piren hittar man den gamla venetianska fyren.

Några minuters promenad från hamnområdet ligger en stor saluhall med kött, fisk, grönsaker och mycket annat. Den är över 100 år gammal och är nu skyddad av Ministeriet för kultur. Helt klart värd ett besök.
 

  Chania hamn

Chania strand

Chania restauranger

Chania stad

Turkiska moskén

 
 
 
Chania video

 
 
 
 

Karta över Chania

 

 
 

Kontakt  •  Privacy policy